25 yılı aşkın tecrübe.
25

Yılı Aşkın Tecrübe

Geleceğe Yatırım!

Dünyanın bize sağlamış olduğu doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi için önemlidir.

Emtia Metal Sanayi

Emtia Metal Sanayi

Metal sanayi ve hurda sektöründe faaliyet gösteren ve 2022 yılında resmi olarak kurulan Emtia Metal Sanayi asıl sektörel faaliyetlerine 1995 yılında ERCAN TAVUSBAY ve EMRAH TAVUSBAY ile başlamıştır. Niğde’nin Altunhisar ilçesinde dünyaya gelen ERCAN TAVUSBAY ve EMRAH TAVUSBAY kardeşler Emtia Metal Sanayi ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla tüm Türkiye’de mal alım ve satımlarıyla ayrıca deneyimli kadrosu ile iddialı ve güçlü bir vizyon belirlemiştir.

Emtia Metal Sanayi olarak yılların getirdiği bilgi,birikim ve sektörel tecrübe ile tüm müşterilerimizin atıklarını geri dönüştürme konusunda hızlı ve verimli bir hizmet sunuyoruz. Ayrıca, atık malzemelerin doğru şekilde yönetilmesiyle doğal kaynakların korunmasına ve atık miktarının azaltılmasına yardımcı oluyoruz. Ekolojik denge,çevresel bilincin yaygınlaşması ayrıca karbon ayak izinin azaltılması hedefleriyle verdiğimiz tüm geri dönüşüm hizmetlerimiz ile sektörün gelişimine destek olmak ayrıca yaşadığımız dünyayı daha yaşanılır kılmak ise en birincil sorumluluğumuz.

Hurdalarınızı Geleceğe Dönüştürüyoruz!

İlkelerimiz

Emtia Metal olarak, hurda ve geridönüşüm sektöründe belirlediğimiz ilkelerimiz.

Kalite

EMTİA METAL SANAYİ, ürün ve hizmetlerinde kaliteyi en üst seviyede tutmayı hedefler.

Güvenilirlik

EMTİA METAL SANAYİ, müşterilerine güvenilir ve dürüst bir hizmet sunmayı ilke edinir.

Çevresel Sürdürülebilirlik

EMTİA METAL SANAYİ, üretim sürecinde çevreye duyarlı bir yaklaşım benimser.

Yasal Uyum

EMTİA METAL SANAYİ, tüm yasal prosüdürlere uygun hizmet vermektedir.

Ekip Çalışması

EMTİA METAL SANAYİ, çalışanlarının işbirliği içinde çalışmasını ve takım çalışmasını teşvik eder.

Tecrübe

EMTİA METAL SANAYİ, Uzman kadrosu ile 25 yılı aşkın süredir kazandığı tecrübe ile hizmet vermektedir.

Doğaya Önem Veriyoruz!

Emtia Metal Sanayi olarak doğayı önemsiyor ve hizmetlerimizde bu konulara özellikle dikkat ediyoruz.

Dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle malzeme tüketimini azaltmak, değerlendirilebilir nitelikli atıkları geri dönüştürmek sureti ile doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekmektedir. Ormanlar, su, petrol vb. doğal kaynaklarımızın üretim sürecinde kullanılması sonucu, cam, metal, plastik ve kağıt/karton ambalajlar elde edilmektedir.

Piyasaya sürülen ambalajların atık haline geldikten sonra, türlerine göre ayrılıp geri dönüşüm sanayine sevk edilmesi sonucu, geri dönüştürülmüş malzemeler çeşitli ürünlerin üretim aşamasında ikincil ham madde olarak kullanılmaktadır. Böylece doğal kaynaklarımız daha az kullanılarak, doğaya katkı sağlanmış olmaktadır.

Örneğin; 1 ton kâğıdın geri dönüşüme katılması sonucu 17 ağacın kesilmesi önlenmektedir. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.

Geri dönüşüm, malzeme üretiminde endüstriyel işlem sayısını azaltmak suretiyle enerji tasarrufu sağlar. Örneğin; metal içecek kutularının geri dönüşümü işleminde bu metaller direkt olarak eritilerek yeni ürün haline dönüştürüldüğünden, bu metallerin üretimi için kullanılan maden cevheri ve bu cevherin saflaştırılma işlemlerine gerek olmadan üretim gerçekleştirilebilmektedir. Bu şekilde bir alüminyum kutunun geri dönüşümünden, ham maddeden ürün elde etmeye göre, % 95 oranında enerji tasarrufu sağlanabilir.

Benzer şekilde katı atıklarda ayrılan kağıdın yeniden işleme sokulması için gerekli olan enerji normal işlemler için gerekli olanın % 50’si kadardır. Ayrıca %45 oranında su tasarrufu sağlanır. Aynı şekilde cam ve plastik atıkların da geri dönüşümünden önemli oranda enerji tasarrufu sağlanabilir.

Geri dönüşüm uzun vadede verimli bir ekonomik yatırımdır. Ham maddenin azalması ve doğal kaynakların hızla tükenmesi sonucunda ekonomik problemler ortaya çıkabilmektedir. Geri dönüşümün bu noktada ekonomi üzerinde olumlu etkileri olabilmektedir.

Enerji ve Doğal Kaynakların tüketiminin azaltılması ülke ekonomisi için de büyük önem arz etmektedir. Ayrıca dışarıya bağımlı olduğumuz petrol gibi ham maddelerin tüketiminin azalması sonucu paramız yurt içinde kalmakta ve ekonomimiz daha iyiye gitmektedir. Geri dönüşüm sonucu oluşan sentetik elyaf gibi ürünlerimizi de yurt dışına satarak ülkemize döviz girişi sağlanmaktadır.

Geri dönüşümün uygulanması ile çöplere giden atık miktarında azalma sağlanarak bu atıkların taşınması ve depolanması işlemleri için daha az miktarda alan ve enerji kullanılmış olur. Evsel atıkların yaklaşık yoğunluğu 0,6 kg/m3 iken, ambalaj atıklarının yoğunluğunun yaklaşık 0,3 kg/m3 olduğu görülmektedir. Evsel atıklar için bu azalma ağırlık olarak fazla olmamakla birlikte, hacimsel olarak bakıldığında oldukça önemli bir oran teşkil etmektedir.

Yapılan toplama operasyonlarında evsel atıklar yaklaşık %75-80 oranında sıkıştırılabilirken, ambalaj atıklarında bu oranın yaklaşık %25 olduğu tespit edilmiştir. Ambalaj atıklarını geri kazanılması ile daha fazla evsel atık toplama araçlarında toplanabilmekte, bu durumda toplama ve taşıma maliyetlerini düşürmektedir. Depolama sahalarına daha az gideceğinden, çok yüksek maliyetlerle inşa edilen depolama alanları daha uzun sürelerle kullanılabilmektedir.

Üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sağlamış olduğu doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi için önem arz etmektedir.

Biz bu dünyanın doğal kaynaklarını ne kadar tasarruflu kullanırsak; bizden sonraki nesiller de o kadar az kaynak sıkıntısı çekecek ve gelecek kuşaklar da doğal kaynaklardan yararlanma olanağı bulacaktır. Bunun yanı sıra ülkemizde geri dönüşüm sektörü her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişim, yeni tesislerin kurulmasını ve yeni iş imkânlarının ve istihdamın oluşmasını sağlayacaktır.

Ambalaj atıklarını çöpe atmayın ayırın, ülke ekonomisine ve doğaya katkı sağlayın.

SOYMABAKIR
Kırkambar Hurda Bakır
Kırkambar Kırma Bakır
Antkron Kırma
Çubuk Sarı
Kırkambar Sarı
Tüm Fiyatlar
USD/TRY 35.1778
EUR/TRY 36.5365
EUR/USD 1.0386
USD/CHF cURL Error #:SSL received an unexpected Change Cipher Spec record.
CHF/TRY 39.3570
USD/JPY 156.83
Tüm Fiyatlar  

Belgelerimiz

ISO 9001:2015
Çevre ve Şehircilik Bakanalığı
ISO 14001:2015
Orman ve Su İşleri Bakanalığı

Bizden Haberler

Sektör ile ilgili haberleri buradan takip edebilirsiniz.